Pro všechny lidičky =)

Uryvek z knizky Skateboard Bozi

29. 6. 2011 20:40
Rubrika: Na zamyšlení... | Štítky: Tereza Zukic

Nedavno sem se konecne dostala k tomu precist si znovu knizku Skateboard Bozi a sem znovu nadsena. Hlavne jedna myslenka me dost nakopla. Prisla v pravou chvili. ON proste vi, jak ma co nasasovat. Kazdopade bych se s ni chtela podelit, protoze...co kdyz ma oslovit i vas. Treba i vy potrebujete nakopnout..inspirovat.. ;-) Zde je:

Celým mým životem se vine myšlenka zakladatele jezuitského řádu Ignáce z Loyoly: "Hledat a nalézat Boha ve všech věcech." To zároveň pro mne neznamená, že Boha můžeme nalézt jen v kostele, ale vždy a všude, prostě ve všech věcech a denních a životních událostech. Tím v žádném případě nezpochybňuji, že v bohoslužbě ho lze zakusit zvláště intenzivním způsobem. Pro mne to nepředstavuje rozpor. Je tady pro mne ve všem, co stvořil a může se mi dát poznat nejrůznějšími způsoby. Boha není možné zúžit na naší jednostrannost a přizpůsobit ho našim představám. To už by bylo dostatečným důvodem ke zdůraznění tohoto dobrodružného prožitku Boha ve všedním dni.

Když jsem udělala první kroky ve víře, probouzela jsem se každé ráno okouzlena. Čím mě Bůh zase dnes překvapí? Měla jsem oči i uši otevřené a byla jsem si jistá, že ten den bude jedním z nejnapínavějších v životě. A tak to také bylo. Každý telefonát,každé setkání a každá událost byly důležité, žádná událost nebyla náhoda, ne, všechno bylo organizováno a prozrazovalo mi, že v tom může mít prsty pouze Bůh. Tento postoj a jistota, kterou jsem ve víře dostala, byly nádherné a oživovaly a zpestřovaly jedním rázem můj všední den.

Zobrazeno 960×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková